LET OP: voor het bepalen van de bestemming van de cdr, is het verplicht om een OCPP Authorize.req bericht te sturen vanuit de paal voor iedere sessie. De authorization cache functie in de charger zal hiervoor uit moeten staan. Neem contact op met Longship als u hiermee problemen ondervind.

Om een laadpaal te verbinden met de Longship CPO cloud software volgen we een aantal stappen:

Configureer de lader met je eigen unieke backoffice verbinding (deze kan je vinden onder menuitem > tenant configuration of charger 'add charger

* niet alle gebruikers hebben toegang tot de tenantconfiguratie, indien dit niet toegankelijk is kan de url ook worden gevonden bij 'Add charger'.

1. Het is mogelijk om laadpalen te verbinden met WS of WSS, voor de laatste echt dienen de publieke certificaten van root DNS providers aanwezig te zijn in de firmware van de laadpaal (ligt aan fabrikant).
  2. Als de laadpaal eenmaal verbonden is met de Longship CPO backend dan verschijnt deze vanzelf in het overzicht van de 'chargers'. Te benaderen via het menu.

1. Status van de verbinding met de laadpaal, deze geeft aan of de laadpaal een actieve websocket verbinding heeft met de server.
  2. Gezondheid van de laadpaal, iedere laadpaal dient regelmatig (15min) een hartslag (heartbeat) te versturen om aan te geven dat deze goed functioneert.
  3. Aantal aanslutingen of stekkers op deze laadpaal en de status van de aanslutingen. Iedere aansluiting op een laadpaal kan een verschillende status hebben deze wordt hier weergegeven (beschikbaar of niet).
  4. Organisatie van deze laadpaal, dit is de hierarchische organisatie waar deze laadpaal onder is geconfigureerd. Alle data van deze laadpaal (laadsessies) zijn alleen zichtbaar voor deze organisatie en worden gegroepeerd in de hierarchie.

1. Details van de laadpaal. Hier staan de technische details die bekend zijn van de laadpaal. Firmware versie; fabrikant enz.
  2.  Commando's die uitgevoerd kunnen worden op de laadpaal, meer informatie over de verschillende commando's hier.
  3. Messagelog van de laadpaal, dit zijn alle OCPP berichten van en naar de laadpaal. Hier kan op worden gezocht voor onderzoeken van fouten.

X. Dit is de naam van de laadpaal, eerst is dit de technische naam van de laadpaal waarmee deze verbind met de CPO backoffice, de unieke code (laadpaalid) van de laadpaal aan het einde van de connectie. Dit is aan te passen naar een eigen gekozen naam voor weergave. ws://connect.longship.io/tenantsecret/laadpaalid