Introductie

Tarieven worden gebruikt om sessies en cdr's te voorzien van een prijs. Een korte omschrijving volgt van de velden die beschikbaar zijn bij een tarief.


VeldOmschrijvingRoaming
Ocpi identifierEen code die gebruikt wordt voor communicatie met OCPI partners. Zie de paragraaf over OCPI voor meer details.
Hubject identifierEen naam die gebruikt kan worden voor het aanmaken van "service offer" bij hubject. Zie de paragraaf over hubject voor meer details.
Start tariffDe prijs voor het starten van een sessie.
Prive per KwhPrijs per Kwh voor de sessie. Prijzen worden afgerond per wh.
CurrencyDe valuta voor de sessie.
VATDe BTW die van toepassing is op de sessie.


Hubject


LET OP: hubject vereist een tarief op een sessie. Is er geen tarief geselecteerd op een chargepoint, dan zullen de standaard waarden AC1, AC3 en DC gebruikt worden. Dit wordt geselecteerd op basis van de "power" op de EVSE in het Location details scherm.


Als tarieven in combinatie met Hubject gebruikt worden, dan zullen de tarief codes overeen moeten komen met de "name" van het "authorization service offer". Om dit proces makkelijker te maken is het mogelijk om zelf de hubject identifier aan te passen. Let op dat er nooit twee tarieven met dezelfde Hubject identifier actief kunnen zijn.


OCPI

Voor communicatie via OCPI (e-clearing, MSP partners) wordt de tarief module ondersteund. Dit houdt in dat tarieven uitgewisseld worden met de partners. Met deze informatie weet een MSP welke CPO kosten in rekening gebracht zullen worden bij een EVSE.


Actief tarief

Op het moment dat een sessie start, wordt het tarief bepaald. Dit is het tarief dat berekend wordt voor de hele sessie. Mocht het tarief in de tussentijd worden aangepast, dan zal dit geen effect hebben op de lopende sessie.


Berekening eindbedrag

De volgende berekening wordt gebruikt bij het bepalen van het eindbedrag van de sessie en de cdr. Belangrijk om te onthouden is dat de MeterStart en MeterStop van het chargepoint worden doorgegeven in Wh.


Totaal = Tarief.StartTariff + ( (StartTansaction.MeterStop - StopTransaction.MeterStart) * (Tarief.PricePerKwh / 1000) )