Voor het aansluiten van een laadpaal op het Longship platform, zijn enkele stappen vereist. In dit artikel worden deze stappen uiteengezet.

Voor de volgende laadpalen is een specifieke handleiding beschikbaar:

Compabilitieit

Om een laadpaal aan te kunnen sluiten op het Longship platform zijn er drie eisen:

1. Een publieke internet verbinding
  2. Ondersteund het OCPP 1.6 JSON protocol
  3. De mogelijkheid tot het aanpassen van de backoffice URL

Let op! Voldoet de laadpaal aan bovenstaande eisen, dan is het technisch mogelijk om de laadpaal te verbinden. In de praktijk is het echter mogelijk dat bepaalde functionaliteit is uitgeschakeld (bv het aanpassen van de backoffice URL). Dit kan per model of per firmware versie verschillen.

Aanvullende eisen voor publiek laden met een pas:

1. RFID reader

Zonder RFID-reader kan een laadpaal mogelijk alleen publiek worden gebruikt met een app of een QR-code.

Compatible hardware

Hieronder volgt een lijst van fabrikanten van laadpalen die eerder succesvol zijn aangesloten op het Longship platform. Dit betekent niet automatisch dat alle laadpalen van deze fabrikanten werken!

ABL
ABB
Alfen BV
alpitronic GmbH
Beeliners
Bender GmbH Co. KG
BlueMarbleCharging
BrightBlu
Chago
Etrel
Ecotap
Easee
EV-BOX
Floading
Garo AB
Heliox
Keba AG
Kempower
LMS
MENNEKES
OpenEVSE
PHOENIX CONTACT
Schneider Electric
Siemens
Streetplug
TIMXON
TPE
UCHEN
VDSIJS
Wall Box Chargers
Zaptec

Incompatible hardware

Van enkele laadpalen is bekend dat het onmogelijk is om deze aan te sluiten. Dit heeft meestal te maken met het niet voldoen van 1 van de eisen die gesteld worden door het Longship platform.

HardwareReden
Oude EVBoxes (pre-Elvi stations)Oudere versie OCPP en vendor lock-in van simkaart
LMS laders met LMS controllerBackoffice endpoint is hierop niet aan te passen + afwijkend protocol
Laadpalen met locked-in SIM (bv. een Greenflux)Publiek internet is nodig