Het sessiedetailscherm bevat alle relevante informatie met betrekking tot een sessie.

Sessie-informatie

Dit gedeelte bevat een samenvatting van de sessie en biedt de mogelijkheid om door te klikken naar de betreffende lader. Het transactie-ID is zichtbaar en kan worden gebruikt om door te klikken naar de messagelog. Hier worden alle OCPP-berichten weergegeven die bij deze transactie horen.

Prijs en gebruik

Hier wordt informatie getoond over hoeveel er tijdens de sessie is geladen (of tot nu toe bij een lopende sessie). Er kan worden doorgeklikt naar zowel de CDR als naar het tarief dat van toepassing is op deze sessie. Daarnaast wordt er een visuele weergave getoond van de sessie en de prijscomponenten waaruit deze is opgebouwd.

Autorisatie informatie

Dit gedeelte bevat informatie over de gebruikte tokens om de sessie te starten en geeft het resultaat van de autorisatiestap weer.

Roaming informatie

Indien de sessie wordt doorgestuurd naar een van de roamingpartners, wordt hier relevante informatie weergegeven. Ook kan hier worden vastgesteld of de sessie is doorgestuurd naar de roamingpartner(s) en op welk moment dit is gebeurd.

Detail informatie en verloop

De grafiek toont het verloop van de sessie en is beschikbaar voor zowel lopende als afgeronde sessies. Hiermee kan worden afgelezen hoe snel er werd geladen, hoeveel er per interval werd geladen en wat er in totaal geladen is (cumulatief).

Onderaan het scherm bevindt zich een blok "Charging history" en hier wordt in een grafiek getoond hoeveel er op welk moment is geladen en wat het totaal aantal kWh is.

Het laatste blok "Time based prices" bevat informatie en de berekening(en) hoe een tijdgebaseerd tarief is toegepast en wat hiervan de prijs is.