Inleiding:

In het domein van Charging Point Management Systems (CPMS) zijn transparantie en efficiëntie essentieel voor zowel Charging Point Operators (CPO's) als Mobility Service Providers (MSP's). Om deze transparantie te vergemakkelijken, genereert het CPMS-systeem automatisch Charging Data Records (CDR's) aan het einde van elke laadsessie en deelt ze in realtime met MSP's via het OCPI-protocol. Deze CDR's leveren cruciale gegevens voor MSP's om hun maandelijkse kosten te in te kunnen schatten en hun klanten nauwkeurig te factureren.

In sommige gevallen kunnen CDR's echter ongebruikelijke waarden bevatten. Bijvoorbeeld kan een laadsessie nul energieverbruik registreren omdat de bestuurder van het elektrische voertuig (EV) heeft besloten om niet op te laden, of het kan een abnormaal hoge waarde tonen als gevolg van een defect aan de oplader. Deze opmerkelijke CDR's kunnen vragen oproepen aan de kant van de MSP en resulteren in aanvullend administratief werk voor zowel CPO's als MSP's.

Session Thresholding:

Om dit probleem aan te pakken en de automatische verzending van twijfelachtige CDR's naar MSP's te voorkomen, hebben we een optionele functie geïmplementeerd genaamd "Session Thresholding".

Configureren van Thresholds:

Om Session Thresholding te activeren, volg deze stappen:

• Ga naar Tenant Configuration.
  • Selecteer "Thresholding" en activeer de functie.

Standaard is een configuratie ingesteld die overeenkomt met de normen die zijn uiteengezet door E-violin, geschikt voor de meeste gevallen. U hebt echter ook de flexibiliteit om uw eigen drempels te configureren op basis van uw specifieke vereisten.

Configureerbare Parameters:

• Max Charging Speed, gebaseerd op de geconfigureerde maximale laadsnelheid op connector niveau. (Op EVSE's in het tabblad Locatie).
  • Sessietiming (Controleer of de sessie plaatsvindt in de toekomst).
  • Maximale sessieleeftijd (Handig om te configureren, omdat de meeste MSP's niet betalen voor sessies ouder dan 90 dagen).
  • Minimale tijd en parameters voor kWh voor AC- en DC-opladers apart.

Suspicious (verdachte) Sessies:

Wanneer een laadsessie niet voldoet aan de ingestelde drempels, verandert de status ervan in "Suspicious". Dit geeft aan dat de sessie is gemarkeerd voor verder onderzoek en wacht op een definitieve uitspraak. U ontvangt een melding in uw dashboard en u kunt eenvoudig suspicious sessies vinden in het sessieoverzicht door op 'Geavanceerd zoeken' te klikken en 'suspicious only' te selecteren.

Actie bij Suspicious Sessies:

Wanneer een sessie als Suspicious wordt beschouwd, heeft u twee opties:

• Goedkeuren: Het goedkeuren van een Suspicious sessie, zal retroactief een CDR naar de MSP sturen, en het zal worden opgenomen in de CDR-export voor de maand waarin het werd goedgekeurd.
  • Afwijzen: Het afwijzen van de sessie betekent dat deze permanent wordt afgewezen, en u zult geen CDR kunnen maken voor deze sessie.