Om de efficiëntie te verbeteren, hebben we een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee je meerdere opladers tegelijk kunt bijwerken. Deze functie vergemakkelijkt updates op twee belangrijke gebieden: Tarieven en Firmware.

Op het oplaadscherm vind je nu twee modi: leesmodus en selectiemodus. Bovendien kun je kiezen tussen "Zet tarief" of "Update Firmware", afhankelijk van het type bulkupdate dat je moet uitvoeren.

Let op: Bij het selecteren van "alles" zal het systeem alle zichtbare opladers meenemen. Voor meer dan 30 opladers, druk op "load more" onderaan het scherm.

Zet tarief:

Deze functie is beschikbaar voor de rollen "Tenant Admin" en "Tariff editor". Je kunt opladers eenvoudig filteren op basis van voorkeurskenmerken (bijv. huidig tarief of AC/DC) door "uitgebereid zoeken" te selecteren. Druk vervolgens eenvoudig op "Zet tarief" en kies de nieuwe tariefconfiguratie.

Na het uitvoeren van de bulkupdate "Zet tarief ", heb je een van de volgende drie uitkomsten:

- Overgeslagen: Het geselecteerde tarief was al actief op het laadpunt.

- Failed: Er is een probleem opgetreden tijdens de update. Probeer opnieuw, als de problemen aanhouden, neem dan contact op met support@longship.io.

- Completed: De update is geslaagd; tarieven op je laadpunten zijn bijgewerkt.

Firmware-updates:

Deze functie is uitsluitend beschikbaar voor de rol "Tenant Admin". Begin met het specificeren van de downloadlocatie van de firmwarebestanden die je in de opladers wilt installeren. Dit gebeurt meestal via een FTP-server.

Definieer ook het aantal herhalingen en het interval tussen herhalingen. Kies de ophaaldatum voor het begin van de firmware-update; deze begint om 0:00 op de geselecteerde dag.

Net als bij tariefupdates kunnen firmware-updates resulteren in drie resultaten:

- Overgeslagen: er zijn momenteel geen regels om de firmware-update over te slaan.

- Failed: Er is een probleem opgetreden tijdens het updateproces. Probeer opnieuw, als de problemen aanhouden, neem dan contact op met support@longship.io.

- Completed: Het commando is succesvol naar de oplader verzonden. Let op: een succesvolle verzending garandeert geen succesvolle firmware-update. Controleer de updatestatus rechtstreeks op de opladers.

Let op: Als een oplader actief is tijdens een firmware-update, is het gedrag na de update (of deze direct opnieuw opstart, waardoor de sessie wordt beëindigd, of handmatig opnieuw opstarten vereist) afhankelijk van de specificaties van de oplader.