Voor het controleren en opzetten van roamingverbindingen kunt u terecht op de Roaming Connections-pagina. Verbindingen met roaming hubs worden doorgaans via EVesto gemaakt met behulp van "Shared Connections," die zich bovenaan het scherm bevinden. Als u echter een peer-to-peer (p2p) verbinding wilt opzetten, kunt u dat hier doen. Via het OCPI-protocol is het mogelijk om een verbinding te leggen voor dataverkeer. Meestal wordt de verbinding gelegd tussen de CPO en een MSP, maar het is ook mogelijk om verbindingen te leggen met andere partijen, zoals datapartijen.

Verbinding tot stand brengen

Klik op de "Add" knop en selecteer "As Sender" of "As Receiver".

As Sender

Als zender hoeft u in het "Add" scherm alleen een naam in te voeren. De ingevoerde naam verschijnt vervolgens in het "Roaming Verbindingen" scherm. Door op de nieuw aangemaakte verbinding te drukken, verschijnt het onderstaande scherm. Deel de URL en de "Initial Secret" (een willekeurig gegenereerde sleutel voor eenmalig gebruik) met uw roamingpartner, zodat zij een verbinding met u kunnen aangaan via het OCPI-protocol. Zodra een verbinding is gemaakt, wordt periodiek (elk uur) een synchronisatie gestart waarbij de eerste synchronisatie de gehele set aan UID's ophaalt en daarna alleen de nieuwe UID's. Door op de "Synchronize" knop te drukken, kunt u UID's handmatig ophalen.

As Receiver

U kunt ook een URL en "Initial Secret" ontvangen van een roamingpartner. Ga dan naar "Add" en kies "As Receiver." Voer hier de gegevens in.

Verbinding activeren

Om de verbinding uiteindelijk tot stand te brengen, gaat u terug naar het overzicht van roamingverbindingen en drukt u op "Connect".