LET OP: voor het bepalen van de bestemming van de cdr, is het verplicht om een OCPP Authorize.req bericht te sturen vanuit de paal voor iedere sessie. De authorization cache functie in de charger zal hiervoor uit moeten staan. Neem contact op met Longship als u hiermee problemen ondervindt.

Om een laadpaal te verbinden met de Longship CPO cloud software volgen we een aantal stappen:

Configureer de lader met uw eigen unieke backoffice verbinding (deze kan je vinden onder menu-item > tenant configuration of charger 'add charger'.

Let op: niet alle gebruikers hebben toegang tot de tenantconfiguratie, indien dit niet toegankelijk is kan de url ook worden gevonden bij 'Laadpalen' en druk vervolgens op 'toevoegen' naast de zoekbalk.

Tenant configuration page:

Add charger page (Chargers overview page --> Add)

1. Afhankelijk van de laadpaalfabrikant moet u de laadpaal verbinden via een WS of WSS verbinding. Een WSS verbinding is alleen mogelijk als er root DNS providers aanwezig zijn in de firmware van de laadpaal.
  2. Als een laadpaal verbonden is met het Longship platform, dan verschijnt deze vanzelf in het overzicht van de 'Laadpalen' in het menu.
  3. De status van de verbinding geeft aan of de laadpaal een actieve websocket verbinding heeft met de server. Meer informatie over de laadpaal en connectiviteit kun je vinden op de Laadpaaldetailpagina.
  4. De naam waaronder een laadpaal wordt aangemaakt is afhankelijk van het laadpaal id aan het einde van de connectie (ws://connect.longship.io/tenantsecret/laadpaalid). Dit is de technische naam van de laadpaal. Het is altijd mogelijk om de naam aan te passen naar een eigen gekozen naam voor weergave