LET OP: voor het bepalen van de bestemming van de cdr, is het verplicht om een OCPP Authorize.req bericht te sturen vanuit de paal voor iedere sessie. De authorization cache functie in de charger zal hiervoor uit moeten staan. Neem contact op met Longship als u hiermee problemen ondervind.

Om een laadpaal te verplaatsen naar de Longship backend zijn een aantal controles nodig om vast te stellen of een goede werking mogelijk is:

• Is er configuratiesoftware beschikbaar?
  • Is vrijgave hardware door fabrikant/huidige leverancier mogelijk? Let op: EV-Box / NewMotion / LMS / Joulz lock-in, medewerking van de partijen is nodig om laadpalen over te zetten.
  • Is de internetverbinding via ethernet/wifi of SIM kaart? Indien de SIM uniek is voor het netwerk waar de lader vandaan komt dient deze vervangen te worden door een eigen SIM.
  • Wordt het OCPP1.6 JSON protocol ondersteund door de lader? Laadpalen met andere protocollen worden niet door de Longship backend ondersteund!
  • Procedure van acties op fysieke locatie:
    • Configuratie aan te passen met laptop direct verbonden aan de laadpaal
    • Remote via huidige backoffice connectie
    • SIM vervangen
  • Procedure van acties in de backoffice (Laadpalen verbinden met EVesto):
    • Onboarden van nieuwe lader
    • Configuratie van locatie
    • Tarief instellen (indien publieke locatie)
    • Testen met MSP app (zichtbaarheid indien publiek)