Compatibiliteit requirements

Om een laadpaal aan te kunnen sluiten op het Longship platform zijn er drie eisen:

1. Een publieke internet verbinding
  2. Ondersteund het OCPP 1.6 JSON protocol
  3. De mogelijkheid tot het aanpassen van de backoffice URL

Let op! Voldoet de laadpaal aan bovenstaande eisen, dan is het technisch mogelijk om de laadpaal te verbinden. In de praktijk is het echter mogelijk dat bepaalde functionaliteit is uitgeschakeld (bv het aanpassen van de backoffice URL). Dit kan per model of per firmware versie verschillen.

Aanvullende eisen voor publiek laden met een pas:

1. RFID reader

Zonder RFID-reader kan een laadpaal mogelijk alleen publiek worden gebruikt met een app of een QR-code.

Compatible hardware

Hieronder volgt een lijst van fabrikanten van laadpalen die eerder succesvol zijn aangesloten op het Longship platform. Dit betekent niet automatisch dat alle laadpalen van deze fabrikanten werken!

7Gen

ABB

ABL

AddEnergie

Alfen

Alpitronic

Amperfied Gmbh

Ancom

Autel

AVT-Company

Beeliners

Bender GmbH Co. KG

BlueMarbleCharging

BrightBlu

C-Fos

Chago

Chargedot

CirControl

com.cnchargepoint

CTEK E-Mobility AB

Delta Electronics

DFS

Easee

Ebee

Ecotap

Ebusco

Elywhere DC-series

Etrel

EvoCharge

EvBox

EvNex

Evtec

Exicom

Fimer Spa

Floading

Freewire

Garo AB

Heliox

Imagine BV

IoCharger

iocharger

Joint

Keba AG

Kempower

Kostad

Lite-On

LMS

Marine Technologies

Mennekes

MWS

mwsolutions

NiceChargers

OpenEvse

Orbis

Phihong

Phoenix Contact

PhoeNix Contact

Plugon

prodriveTechnologies

RVS

Schneider Electric

Setec Power

Siemens

Sicon China

Smappee

StarCharge

Sungrow

TechniSat

Teltonika Energy

The Mobility House

TimXon

TPE

Tritium

Uchen

UUGreen01

VdSijs

Vestel

Wall Box Chargers

Wilfbox

XC

Xunjie

Incompatible hardware

Van enkele laadpalen is bekend dat het onmogelijk is om deze aan te sluiten. Dit heeft meestal te maken met het niet voldoen aan één van de eisen die gesteld worden door het Longship platform.

HardwareReden
Oude EVBoxes (pre-Elvi stations)Oudere versie OCPP en vendor lock-in van simkaart
LMS laders met LMS controllerBackoffice endpoint is hierop niet aan te passen + afwijkend protocol
Laadpalen met locked-in SIM (bv. een Greenflux)Publiek internet is nodig