Onder authorisatie verstaan we het Authorize bericht van OCPP dat door een laadpaal verzonden wordt als een pas wordt aangeboden wordt. Dit bericht geeft de backend de mogelijkheid om de pas te valideren. Op basis van het antwoord op deze Authorize zal de laadpaal de sessie wel (bij Accepted) of niet (bij Invalid) starten. Als uw sessie niet start, kijk hier voor meer informatie.

Laadpaalconfiguratie

In OCPP zijn er enkele mogelijkheden om de autorisatie over te slaan. Dit kan gevolgen hebben voor het al dan niet kunnen sturen van een rekening (CDR) naar een MSP. Hieronder volgen de verschillende instellingen en aanbevelingen voor het gebruik ervan in combinatie met Longship. Deze instellingen zijn met name van belang voor openbare laadpalen.

ConfiguratieAanbeveling

AuthorizationCacheEnabled

Uit
LocalAuthListEnabledUit
LocalPreAuthorizeUit

AuthorizationCacheEnabled

Een laadpaal kan zelf bijhouden of een pas al eens is geaccepteerd. Dit heeft echter gevolgen die omschreven staan bij de LocalPreAuthorize configuratie.

LocalAuthListEnabled

Vaak wordt een laadpaal voorzien van de functionaliteit om een pas toe te voegen aan de "LocalList". Dit is een lijst met passen die altijd geaccepteerd worden. Dit heeft echter gevolgen die omschreven staan bij de LocalPreAuthorize configuratie.

LocalPreAuthorize

Deze instelling bepaalt wat er moet gebeuren als er een pas gebruikt wordt die in de cache of de local list voorkomt. Als deze instelling is ingeschakeld, wordt de autorisatie overgeslagen en wordt direct begonnen met laden. Dit kan echter problemen veroorzaken, omdat passen op elk moment ingetrokken kunnen worden. Dit kan ertoe leiden dat er wel wordt geladen, maar dat er geen CDR kan worden verstuurd omdat de pas niet meer wordt geaccepteerd door een MSP.

Het is uiteindelijk de laadpaal (de firmware) die beslist om wel of niet een Authorize te sturen. Longship kan dit niet afdwingen, dus de klant blijft altijd verantwoordelijk voor het juist configureren van de laadpaal.

Configuratie aanpassen

Het is mogelijk om via de Longship Portal de configuratie van de laadpaal aan te passen. Navigeer naar het "Laadpalen"-scherm en zoek de betreffende laadpaal. Na het selecteren van de laadpaal is er een sectie beschikbaar waar de configuratie kan worden bekeken en aangepast.