Wanneer een laadpaal na het aanbieden van een laadpas geen laadsessie start, kunnen daar verschillende oorzaken voor zijn. De eerste handeling die ons platform verricht is een “authorize”-handeling. Tijdens deze handeling wordt gecontroleerd of de UID (laadpascode) geautoriseerd is om te laden bij de desbetreffende laadpaal.

Hoe je de goedkeuring van een laadsessie kunt controleren:

1. Ga naar de "Laadstations" sectie.
  2. Kies het gewenste laadstation.
  3. Bekijk het "Berichtenlogboek" voor berichten van het laadstation.
    • "Accepted" geeft aan dat de sessie kan beginnen.
    • "Invalid" betekent dat de sessie niet kan starten.

Redenen voor een "Invalid" melding:

Niet-herkende Laadpas: De pas is mogelijk niet bekend in ons systeem. Onder "Autorisatie" > "Roaming" kunt u zoeken naar de UID. Als deze vermeld staat maar niet werkt, is de UID mogelijk ongeldig. Controleer of het vakje "Valid" is aangevinkt. Zo niet, neem contact op met uw MSP.

Niet-roamende Lader: Sommige laders zijn niet openbaar en weigeren gastgebruikers, wat derde partijen met pasjes/apps blokkeert. In "Locaties" kun je roaming-opties instellen zoals "openbaar (roaming)" of "gast opladen". Meer over Locaties.

Probleem met Lokale Token Groep: Als u een pas uit een lokale token groep gebruikt, zorg er dan voor dat de UID in de lijst van uw lokale oplaadgroep staat. Voeg een UID toe in de "Tokens" sectie, selecteer de lokale groep en klik op "Add Token".

Geblokkeerde MSP: De pas kan toebehoren aan een geblokkeerde Mobiliteits Service Provider (MSP). In "Mobiliteits Providers" kunt u in het menu met de drie puntjes een MSP blokkeren of deblokkeren.

Problemen met Reimbursement: Als u Reimbursement gebruikt, zorg er dan voor dat de pasjes zijn ingesteld om op specifieke stations op te laden. Controleer of Reimbursement is ingesteld bij de "Locaties" sectie of bij Deftpower.

Problemen met Afstandsactivatie: Als het niet lukt om een station op afstand te activeren (via een app), kan dit te wijten zijn aan roaming-instellingen. Zorg ervoor dat "roaming" actief is voor de locatie van de laadpaal in de "Locaties" sectie.

Live Validatie door MSPs: Sommige MSPs valideren UIDs in real-time. Als hun autorisatie langer duurt dan 15 seconden (standaardtijd), treedt er een time-out op. Probeer de pas opnieuw na een korte wachttijd.

De onderstaande stroomgrafiek geeft de autorisatieprocedure en de volgorde ervan bij EVesto weer.