Reimbursement en tariefdistributie zijn bedoeld om Charge Detail Records (CDR's) te exporteren die specifiek gericht zijn op betalingsverdeling. Dit vereenvoudigt administratie en facturatie.

Hieronder wordt reimbursement nader uitgelegd. Zie hier voor meer informatie over Tariefdistributie.

Reimbursement (vergoeding)

Reimbursement wordt gebruikt om (een deel van) de kosten te vergoeden, meestal aan degene die betaalt voor de energie van een laadpaal. Dit kan bijvoorbeeld een regeling zijn tussen een werkgever en een werknemer, waarbij de werknemer wordt vergoed voor de kosten per kilowattuur (kWh).

Configureren

Om gebruik Reimbursement te configureren heeft u een integratie met Deftpower nodig.

Om een vergoeding mogelijk te maken, moet een locatie in Longship worden gekoppeld aan één of meerdere laadpassen in Deftpower. Dat is de reden dat u een laadpaal moet koppelen aan een locatie voordat u gebruik kan maken van de Reimbursement feature. Dit betekent niet dat u de locatie hoeft te roamen en kan dus ook bij privépalen worden ingesteld.

Stap 1:

Om Reimbursement in te stellen, gaat u naar het EVesto-portaal en selecteert u "Locaties". Hier kunt u Reimbursement configureren door het vakje 'autorisatie' aan te vinken. U heeft de keuze om Reimbursement in te stellen voor een enkele laadpas of voor een organisatie-eenheid (OU). Kies voor de OU-optie als er een groep laadpassen op dezelfde locatie vergoeding moet ontvangen.

• Laadpasniveau:

Voer het EMAID in van de laadpas die u wilt vergoeden. Dit nummer staat op de pas of in uw Deftpower-omgeving. (Let op: de EMAID verschilt van de UID en heeft meestal het volgende formaat: AB-CDE-FG1234567-E)

• OU-niveau:

Om reimbursement in te stellen op OU niveau, moet uw OU-structuur overeen komen met uw OU-structuur in Deftpower. Deze configuratie zorgt ervoor dat de reimbursement-regeling geldt voor alle passen die in Deftpower zijn geregistreerd onder dezelfde OU. Selecteer de juiste OU uit het drop-down menu.

Om uw OU structuur te koppelen aan die van Deftpower, ga naar Configuratie --> Organisatiestructuur en kies daar de juiste OU en klik vervolgens op "Extern". Als uw Organisatiestructuur op de juiste manier is geconfigureerd in Deftpower en EVesto kunt u hier de overeenkomende OU selecteren.

Stap 2:

Nadat u de juiste EMAID of OU heeft configureerd, gaat u of de pashouder naar de Deftpower omgeving voor het instellen van het gewenste Reimbursementtarief. Het reimbursement tarief is meestal gelijk aan de stroomprijs die betaald wordt om te laden. Wanneer de pashouder het stroomtarief invoert in Deftpower, dient de invoer nog goed gekeurd te worden door de CPO.

U kunt in EVesto controleren of het tarief juist is ingesteld onder 'Tarieven' --> 'Reimbursement' en daar het gewenste tarief te selecteren. Tevens zal dit tarief zichtbaar worden in het Locatiescherm.

Roaming

Nu Reimbursement is ingesteld, heeft u verschillende opties voor wat u met de locatie wilt doen. U kunt ervoor kiezen om de laadpaal alleen beschikbaar te stellen voor de geselecteerde Reimbursement-passen of om de laadpaal ook open te stellen voor andere laadpassen (roaming).

Vaak wordt in het geval van roaming gekozen voor 'Guest charging'. Dit betekent dat de laadpaal open is voor andere gebruikers, maar dat de locatie niet openbaar wordt gedeeld met MSP's (Mobility Service Providers).

Als een laadpas wordt gebruikt die niet is geconfigureerd met een Reimbursementtarief, wordt het standaard laadpaaltarief toegepast. Omdat het Reimbursementtarief aan de locatie is gekoppeld, kan het worden ingeregeld dat de betaler van de stroom ook tijdens roamingssessies wordt vergoed.

Reimbursement CDR's.

Na een Reimbursement-sessie worden altijd twee CDR's aangemaakt: een standaard CDR en een Reimbursement CDR. Beiden worden verzonden. De CDR wordt naar de MSP gestuurd die is gekoppeld aan de sessie, terwijl de Reimbursement CDR altijd naar Deftpower wordt verzonden.

Afhankelijk van de afspraken wordt de vergoeding betaald door de CPO, de werkgever of Deftpower.

Attachment

In het bijgevoegde Excel-bestand vindt u verschillende scenario's voor Reimbursement en tariefdistributie die u kunt raadplegen voor meer inzicht.